7 Pytjet Per Akulloret

10:59:00 PM


  • Na jep shume kalori?
     
    E verteta eshte se akullorja eshte nje i pasur si ne aspektin e kalorive dhe anen yndyre , i embel. Mund te themi s enje top akullore vanilje jep rreth 180 kalori, nje top cokollate 235 kalori, Parfait 245-300 kalori ( ne varesi se si kjo eshte bere).
  • Kur ta hedhim?
     
    Kur krijohen kristal ( mund te jete i ngrire dhe te ringriret prap ashu rritet ngarkesa microbial dhe te jete i rrezikshem per shendetin toneose  te kete nje lageshtire , per shembull, qumeshti eshte holluar me uje) , e ka tkurrur (kur humb volumi ose shkeputet per shembull ) , paketimi deformuar (per shembull nuk mbahen ne kushte te pershtatshme dhe prishet gjat transportit ose merembajtjes.) Ka mbetur mjaft jasht ngrirjes qe nuk e kemi tuajtur (per shembull) ne shtepi) ne nje temperature me te ulet se -18 grade Celsius.
  • Akulloret 0% kalori shendoshin? 
     Akulloret 0% ne sheqer ose ne yndyre , ose te dyja bashke. Ne asnje rast megjithate, nuk eshte 0 kalori. Kalorive një akullore dritë (një top ka rreth 125 kalori) nga karbohidratet dhe akull krem proteinave dhe ndoshta disa deleguarish yndyrë dhe sheqer dhe formave të tjera të karbohidrateve (maltodextrin, dekstrozë). E gjithë kjo sigurisht duhet të jetë e shënuar në etiketë akullore.
  • Cfar do te thote jo cokollat e vertete? 
     Se ky zëvendësim është bërë me ndotesve yndyrna vegjetale. Është e dobishme të dinë se ky është një produkt ushqimor dhe testuar, por fizikisht inferiore dhe më e lirë se sa çokollatë e vërtetë. Është e arsyeshme që vlera ushqyese të këtyre vajrave nuk është në asnjë mënyrë të ngjashme me çokollatë të vërtetë, por që ajo është e ngopur yndyrë barrë mbi sistemin kardiovaskular.
  • Me cfar eshte ajo e bere?
     
    Së pari, ju duhet të dini se të gjitha materialet të përfshira në një akullore standarde nga e paketës (së bashku me datat e prodhimit dhe skadimit dhe kushtet e ruajtjes së produktit). Materialet janë zakonisht vezë dhe qumësht (ushqime shpesh thatë pluhur që nuk kanë të gjitha ushqyesve të freskëta ekuivalent), krem ​​(kryesor krem yndyrë akull), sheqer dhe glukoza, dhe substancave të tjera të tilla si emulsifiers , stabilizant, pigmente etj (identifikuar nga numrat e kodit në Bashkimin Evropian janë të njohur si aditive / preservatives E, e cila do të thotë se substanca të tilla testuar, të miratuar, në sasi që nuk i kalojnë kufijtë e lejueshëm). Ajo mund, sigurisht, akullore është pasuruar edhe me fruta, çokollatë, arra, etj
  • Cila eshte vlera ushqyese? 
     Ofron karbohidratet, proteina, yndyrna, dhe sasi të konsiderueshme të fosfor, kalcium dhe vitamina yndyrë shpjegueshëm A, D dhe E në trup. Ne nuk duhet, megjithatë, të harrojmë se akullore (kryesisht për shkak të krem) dhe na akuzuar me acide të ngopura yndyrore të dëmshme.
  • Kujdesem per peshen time. Cilen te zgjedh? 
     Akullore është një ëmbëlsire pasur ( vlera e energjisë shkon 75-240 kalori për 100 g). Kjo nuk duhet të konsumohen më shpesh se 2-3 herë në javë, mundësisht pas një vakt (mundësisht jo pas një vakt shumë të nxehtë sepse ajo mund të rezultojë në lëndime të mukozës orale). E mirë për të dini se akullore shkop ka më pak kalori se sa kupa (me kusht që asnjë çokollatë), si krem vanilje akull apo fruta (p.sh. luleshtrydhet) në lidhje me akullore me çokollatë apo Parfait dhe natyrisht, që granites, akullore me lëng frutash, akullore dhe lloji kos 0% ose 0 +0% janë zgjidhje ideale për ata shikuar peshën e tyre.

You Might Also Like

0 σχόλια